15-daagse rondreis door Israel en Jordanie

Deze 15-daagse rondreis door Israël en Jordanië is inclusief

  • 14 overnachtingen
  • Retourvlucht
  • Bus met chauffeur
  • Ervaren gidsen
  • Diverse excursies

Prijs: € 2199 p.p. op basis van een tweepersoonskamer

Minimum aantal personen: 10

De prijs van deze 15-daagse rondreis door Israël en Jordanië is geldig t/m 31 december 2020.

15-daagse rondreis door Israël en Jordanië

  Wie van cultuur, religie en geschiedenis houdt, kan in Israël en Jordanië zijn hart ophalen. Niet voor niets wordt deze regio de bakermat van de beschaving genoemd. Veel bezienswaardigheden dateren van voor het begin van onze jaartelling of zijn bekende plaatsen uit de Bijbel. Maar naast antieke resten bieden beide landen ook een imponerende natuur en een gastvrije bevolking.

  De rondreis begint in Israël. Vanuit het noorden van Israël wordt er naar het zuiden gereisd. Uiteraard komen religie en geschiedenis aan bod tijdens het bezoek in Israël. Jeruzalem en de omgeving rondom het meer van Tiberias worden aangedaan. Daarnaast wordt ook zeker modern Israël niet overgeslagen. Dit zult u met name in Tel Aviv zien.  

  Halverwege de reis, steekt u de grens over naar Jordanië. U neemt hier afscheid van uw Israëlische gids en na het oversteken van de grens staat uw Jordaanse gids u op te wachten. Vanaf de grens reist u door naar de hoofdstad van Jordanië, Amman. In Jordanië zult u onder andere een bezoek brengen aan Amman, de vergeten stad Petra en Mount Nebo. 

  De volledige reis staat er een bus met airconditioning en chauffeur voor u klaar om u overal naar toe te brengen.

Programma

  Dag 1 – Amsterdam – Tel AvivVandaag begint de rondreis en vertrekt u naar Israël. Via een directe vlucht vliegt u naar Ben Gurion Airport in Tel Aviv. Bij aankomst op de luchthaven staat uw gids en een transfer voor u klaar die u naar uw hotel in Tel Aviv brengen.  

  Dag 2, Tel Aviv en JaffaU begint u rondreis met een stadstour door Tel Aviv en de oude wijk Jaffa. Tel Aviv biedt de ultieme combinatie van strand, stad, cultuur en uitgaan. Tel Aviv heeft alles, een bruisend nachtleven aan een langgerekt zandstrand, volop winkels, restaurants en musea. Naast de moderne stad, ook wel ‘nieuw Tel Aviv’ genoemd, heeft Tel Aviv ook oude wijken. De bekendste oude wijk is Jaffa. Dit is het oudste deel van de stad die al in de Bijbel werd vermeld. Een heerlijke plaats om door de oude, kronkelige straatjes te slenteren en de cultuur op te snuiven van destijds. 

  De avond is ter vrije besteding en kunt u gebruiken om het bruisende nachtleven van Tel Aviv te ontdekken. 

  Dag 3, Nettanja en HaifaVandaag verlaat u Tel Aviv en rijdt u langs de kust van Israël richting het noorden. Uw eindpunt van vandaag is Haifa, maar onderweg zult u nog een aantal tussenstops maken. De eerste stop is Caesarea, deze stad ligt tussen Tel Aviv en Haifa in. Bij Caesarea worden al jaren opgravingen gedaan en er valt veel te bezichtigen. 

  Nog iets noordelijker ligt Akko. Kruisvaarders en Turken hebben het gezicht van dit stadje bepaald. U ziet onder andere een karavanserai, de gezellige bazaar en het Johannieterklooster.

  Vervolgens reist u door naar Haifa waar u vanavond zult overnachten. Haifa is de derde stad van Israël. Vanaf de Carmelberg heeft u een prachtig uitzicht op deze haven- en handelsstad. Opvallend is de goudkleurige koepel van het Bahai-heiligdom.

  Dag 4, Megido, Nazareth en TiberiasDe eerste halteplaats van vandaag is Megiddo, gelegen aan de rand van de Jizreël vallei. Vanwege de strategische ligging, het was een onderdeel van de Via Maris (de oude weg van Egypte naar Syrië), is Megiddo vaak het toneel geweest van strijd. 

  Via de Jizreël Vallei, één van Israëls meest belangrijke landbouwgebieden, gaat u naar Nazareth. Centraal in deze bedrijvige stad staat de Kerk van de Aankondiging, ook wel de kerk van de Mariaboodschap genoemd. Door de heuvels van Galilea rijdt u naar Tiberias, uw eindbestemming vandaag. De middag is ter vrije besteding.

  Dag 5, TiberiasU begint de dag met een boottocht over het meer van Galilea. U vaart in een boot die een replica is van die uit de tijd van Jezus. Na afloop van de boottocht laat uw gids de synagoge van Capernaum zien, daterend uit de 3e eeuw. Vlakbij Capernaum herinnert een kerkje in Tabgha aan de Wonderbare Spijziging. Indrukwekkend is de rust op en rondom de Berg der Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus de Bergrede uitsprak. Vervolgens gaat de rit verder naar het noorden naar de Banias, het Bijbelse Caesarea Filippi (de belijdenis van Petrus). Dit is ook één van de bronnen van de Jordaan. Via de Golan hoogvlakte rijdt u weer terug naar Tiberias.

  Dag 6, Tiberias-JeruzalemU verlaat Tiberias en het Noorden van Israël en vertrekt richting Jeruzalem. De eerste stop vandaag is bij Beit Shean. Deze stad speelde een rol in de geschiedenis van Saul en Jonathan. Archeologen vonden er een goed bewaard Romeins theater. U bezoekt de opgravingen uit de Romeinse en Byzantijnse tijd. 

  Via een prachtige route komt u in Jericho, de oudst bekende stad ter wereld. Vanaf de Tel, ook wel bekend als de opgravingsheuvel, ziet u de moderne stad. U zult zien dat Jericho haar bijnaam 'Palmenstad' niet vergeefs draagt. Daarna brengt u een bezoek aan Kassar El Yahud de doopplaats van Jezus aan de Jordaan.

  Dan is het niet ver meer rijden naar Jeruzalem. Allereerst gaan we naar de Olijfberg vanaf waar u een prachtig uitzicht heeft over de oude stad. We sluiten deze dag af met een bezoek aan het hof van Gethsemane.

  Dag 7, JeruzalemVandaag staat de hele dag in het teken van Jeruzalem, uw gids gaat u een uitgebreide rondleiding door de stad geven. Door de Leeuwenpoort, één van de 8 poorten van Jeruzalem, betreedt u de Oude Stad. Direct hierachter ligt het bad van Bethesda. Daarna brengt u een bezoek aan de St. Anna Kerk. 

  Wandelend over de Via Dolorosa, de Lijdensweg, bereikt u de Graf- en Opstandingskerk. Vervolgens loopt u naar de Jaffapoort -de hoofdtoegang naar de Oude Stad- en de Citadel en via de prachtig gerestaureerde Joodse wijk komt u bij de Zionsberg. Hier bezoekt u tenslotte de Zaal van het Laatste Avondmaal en het graf van koning David. 

  De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Klaagmuur.

  Dag 8, JeruzalemVandaag heeft u een dag ter vrije besteding. U kunt er voor kiezen om zelf Jeruzalem in te gaan en de plaatsen te bezoeken die tijdens de rondleiding zijn overgeslagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Yad Vashem, de officiële staatsinstelling van Israël voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Maar u bent ook vrij om bij het hotel te blijven om de indrukken van afgelopen dagen te verwerken. 

  Dag 8, Dode Zee – AmmanVandaag verlaat u Israël en steekt u de grens over naar Jordanië. Voor u de grens oversteekt maakt u een stop bij de Dode Zee, het laagste punt op aarde. De Dode Zee ligt maar liefst 400 meter onder de zeespiegel. ‘Zwemmen’ in de Dode Zee is dan ook een unieke ervaring. Vervolgens brengt uw Israëlische gids u naar de grens met Jordanië waar uw Jordaanse gids u staat op te wachten. U reist door naar de hoofdstad Amman, waar u vanavond zult overnachten. 

  Dag 9, JeruzalemNa het ontbijt krijgt u een rondleiding door de stad Amman. Amman strekt zich uit over de zeven beroemde heuvels. U bezoekt o.a. het Romeinse amfitheater, het Folklore Museum, de Citadel met het bij behorende Nationaal Archeologische Museum en de King Abdullah Moskee. Na de lunch in de middag gaat u op weg naar Jerash. Dit klassieke hoogtepunt is één van de best bewaard gebleven steden uit de Romeinse tijd en geeft een perfect inzicht op hoe zo’n stad duizenden jaren geleden werd ingericht. 

  Overnachting is vanavond wederom in Amman. 

  Dag 10, Madaba, Kerak en PetraVandaag verlaat u Amman en vertrekt u richting wereldwonder Petra. Al snel bereikt u het stadje Madaba. Vroeger een belangrijk religieuscentrum, vandaag de dag een gezellig marktplaatsje waar de grootste populatie Christenen van Jordanië woont. Dat ziet u terug in verscheidene kerken met heldere mozaïeken, die pas begin 19e eeuw zijn herontdekt. De grootste en kleurrijkste mozaïeken vindt u in de St. George Church en het Madaba Archeologisch Park, gelegen net buiten het centrum. 

  De Koningssnelweg (Kings Highway) voert zuidwaarts door een landschap van heuvels en dalen en komt dan aan bij het burchtstadje Kerak met haar imposante kruisvaarderkasteel. Het kasteel werd in 1136 gebouwd en het ommuurde stadje was de hoofdstad van het Kruisvaarders district. Langer dan een halve eeuw hielden de kruisvaarders stand tegen de Arabische legers voordat ze zich moesten overgeven aan de krachten van Saladin

  U eindigt de dag in Petra. In de avond kunt u optioneel een excursie maken: Petbra by night. Dit is een hele bijzondere ervaring en een unieke manier om wereldwonder Petra te ontdekken. ’s Avonds bij het ondergaan van de zon worden er ruim 1500 kaarsen aangestoken waardoor de stenen stad bijzonder verlicht wordt.

  Dag 11, PetraVandaag brengt u de gehele dag door in Petra. Na een korte wandeling (evt. per paard ter plaatse te regelen/betalen) bereikt u een nauwe kloof, waar u  verder gaat naar de in de rozerode rotswanden uitgehouwen oude hoofdstad der Nabateeërs. Beschermd door onneembare bergen vormde Petra honderden jaren lang de hoofdstad van een machtig rijk. Pas in 106 na Chr. wisten de Romeinen deze stad te veroveren. Zij troffen een unieke schitterende stad aan die ook nu nog een grote aantrekkingskracht heeft. Het bezoek aan Petra zal dan ook één van de hoogtepunten van uw reis worden. In de namiddag brengt de bus terug naar uw hotel.

  Dag 12, Beidah, Wadi RumVroeg in de ochtend verlaat u Petra en gaat u op weg naar de woestijn van Jordanië, Wadi Rum. Na een korte stop bij de indrukwekkende rotsformaties van Beidah bereikt Wadi Rum, de meest spectaculaire woestijn van heel Jordanië

  In de woestijn staat er een jeep safari met four wheel drive op het programma. Onder leiding van de Bedoeïenen rijdt u door het rulle zand van de rode woestijn en ziet u de overblijfselen van de oude beschaving. U overnacht in een woestijnkamp en geniet van het diner onder de prachtige sterrenhemel. 

  Dag 13, Wadi Rum – AqabaVanuit de woestijn vertrekt u naar Aqaba waar u even heerlijk kunt bijkomen van de vele indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan. U kunt er heerlijk in de zon liggen, zwemmen of lekker rustig een boek lezen. Het is een aanrader om tijdens deze twee dagen in Aqaba de onderwaterwereld te bekijken. De Rode Zee bij Aqaba beschikt namelijk over fantastisch mooi koraal. 

  Dag 14, AqabaDag ter vrije besteding. 

  Dag 15, Aqaba - AmsterdamHelaas zit de rondreis erop en staat vandaag de terugvlucht naar Amsterdam op het programma. Een transfer zal voor u klaar staan om u naar het vliegveld te brengen. Via een directe vlucht vliegt u vanuit Jordanië terug naar Nederland.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • restaurant
 • wifi

Onze partner

Rondreizen naar de mooiste landen

Al 45 jaar organiseren wij reizen naar prachtige landen en gebieden; we zijn er thuis en voelen ons er thuis. In de loop der jaren werden, stap voor stap, nieuwe landen aan onze lijst van bestemmingen toegevoegd die alle gemeen hebben dat ze beschikken over een lange, veelal bewogen geschiedenis waarvan de sporen vandaag de dag nog goed zijn te bewonderen.
De meeste van onze bestemmingen zijn aan zee gelegen zodat de kennismaking met een bijzondere cultuur desgewenst gecombineerd kan worden met een ontspannen strandvakantie.

Op alle bestemmingen hebben we rondreizen samengesteld die voor zowel het eerste bezoek als voor ervaren bezoekers verschillende bezienswaardigheden combineren tot een complete vakantie. Uiteraard zijn wij u graag behulpzaam bij het samenstellen van een rondreis op maat.

Wij hebben o.a. deze groepsreizen het afgelopen jaar, met veel succes, verzorgd:

 • Fotoreizen naar Malta, Athene en Venetië.
 • Koorreis naar Israël
 • Christelijke reis naar Israël en Jordanië
 • Jubileum reis naar Cyprus
 • Agrarische reizen naar Israel en Cyprus
 • Yoga reis naar Cyprus
 • Familiereis naar Marokko
 • Incentive naar Oman
 • Artsencongres in Lissabon
 • Culinaire reis naar Italië (Apulië)
 • Seniorenreizen naar Malta
 • Studentenreizen naar Rome, Sevilla en Athene
 • Architectenreizen naar Dubai

Waarom bij ons?

 • ANVR / SGR
 • 45 jaar ervaring
 • Groot netwerk van toeleveranciers in binnen- en buitenland
 • Vast contactpersoon gedurende de gehele reis
 • Professioneel en betrouwbaar
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Reisbegeleiding desgewenst

Beschikbaarheid

Het vakantie aanbod op de website is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Het prijsoverzicht is ook onder voorbehoud van de beschikbare mogelijkheden, zoals vertrekdata, vluchtklassen, kamertypen e.d.

In onze Reisvoorwaarden is sprake van een vrijblijvend aanbod dat door de reisorganisator kan worden herroepen. Dat zal bijvoorbeeld moeten gebeuren indien de reis volgeboekt is.